tisdag, mars 08, 2016

EU gör nytt bottennapp

Det är tisdags kväll och nu sänds ett ovanligt intressant Aktuellt. Det beror på att EU enligt min mening ännu en gång visat sin inkompetens. Jag börjar första Englands folkomröstning och det skulle inte förvåna mig om fler länder vill ompröva sitt medlemsskap. Jag har alltid varit för EU men måste ge sättet att hantera flyktingarna klart underbetyg. EU visar upp sin inkompetens för oss alla och samtidigt försvarar man sin passivitet med bortförklaringar. Det är som om egoismen betyder oändligt mycket mer än flyktingar. Men sluta då att prata om mänskliga rättigheter!

Jag får intrycket av att höga löner, arvoden, traktamenten och andra förmåner kan få människor att ge upp all moral. Detta att makten korrumperar vet vi men det gör ont att se. Och trots att jag inte är socialdemokrat skäms jag när jag lyssnat till statsministerns svammel. Hör han inte sig själv? Är han beredd att för att dölja sin egen brist tvinga grekerna skicka tillbaka flyktingar till Turkiet undan att deras asyl prövas! Jag förstår att reportern ställde frågor men det är obegripligt att grundläggande frågor besvaras med svammel. "Detaljerna är inte klara än".

En detalj däremot som tycks vara klar är att Turkiets önskan att få medlemsskap i EU snarast ska omprövas. Den detaljen kan enligt kritikerna innebära att 1 miljon turkar får fritt tillträde till Europa. I morgon får vi flera masdmediala kommentarer. Men redan såg jag i SvD att "flyktingarna är inte oroliga. De är livrädda."

Europa hade mått bra av att integrera några miljoner flyktingar. På många sätt. 

Inga kommentarer: