måndag, november 21, 2022

Kyrkomötet, dag 5

Det är dag fem, söndag, eftersom andra sessionen är en fortsättning på första sessionen vi hade i oktober. Första dagen innebär förutom resdag,  möte med nomineringsgruppen. Så på eftermiddagen satt vi och gick igenom de betänkande (förslag till beslut) som de åtta utskotten levererat. Jag tror det det var organisationsutskottet som bestod av 120 sidor text så det är inte gjort i en handvändning. Det handlar om hundratals sidor, mer eller mindre intressanta. Dessa betänkanden förutsätts att vi läst innan vi kommer samman. Det hade jag gjort.

Själva genomgången gick hyfsat snabbt och enkelt. Det är inte ofta vi behöver diskutera olika åsikter inom Frimodig kyrka. Vi är rätt samspelta, men det händer att vi både delger varandra åsikter och strategier. Vem ska gå upp och tala? Hur många av oss? Vad tjänar det till?

På kvällen hade vi, Frimodig kyrka, gemensam middag med BA, borgerlig allians. Det är spännande att vi och Kristdemokraterna, kanske också delar av liberaler och centerpartister börjar finna varandra. Första sessionen lunchade vi tillsammans och den här gången hade BA som sagt bjudit in FK på middag. Middagen fick karaktären av !att lära känna varandra".


Inga kommentarer: