fredag, maj 20, 2016

Ett hotellrum i Stockholm

Sitter på ett hotellrum i Stockholm. Hemresa senare i eftermiddag. Karis syster och hennes man är på besök och vi har visat runt. Kari och jag anlände i tisdags och systern och hennes man i onsdags. Då promenerade vi mest på det kära Söder och avslutade dagen på Tele 2 Arena. Bajen spelade hemma mot Malmö. Det var en bra match men resultatet var ointressant. Det är roligt med fotboll.

I går blev det långa promenader på Östermalm och i Vasastan. Vi satt en bra stund framför Carl von Linnés staty i Humlegården. Hans insats är onekligen imponerande. I sin Systema Naturae som bestod av 2300 sidor delade han in skapelsen i växter, djur och stenar, resultatet av grundläggande forskning.

Gårdagen avslutades med middag på jazzklubben Louis. Det var Swing & Sweet Orchestra som spelade. Jag tror medelålderna på gubbarna är upp emot 80 år, men, oj, vad det svängde. De spelade i tre timmar med två korta pauser förmodligen för att vi som satt och åt skulle kunna hämta oss.

Nu väntar vi några timnar för att få ta tåget till Oslo respektive Alvesta. Jag roar mig med att surfa runt lite och skriva dessa rader. Har just läst F Dags blogg. Den är ofta underhållande.  Idag handlar det om Centerpartisten som är tveksam till HBTQ. Det är helt otroligt att se den intolerans som härskar i dessa sammanhang. Svenska kyrkan talar vitt och brett om kärlek, respekt och tolerans, för övrigt samma värden som vi driver i Hammarbys fotbollslag, men beter sig så kärlekslöst, respektlöst och intolerant att folk inte längre kan säga vad de tycker. Borde inte Svenska kyrkans företrädare kunna visa upp sig något annorlunda? Som det är nu drivs många troende ut ur sina sammanhang, till Romersk-katolska kyrkan,  Missionsprovinsen eller ut i öknen. Men det är kanske meningen när man nu omformar organisationen och i allt större utsträckning går över till civilreligion och synkretism.

Jag vill helst tänka på annat just nu. I morgon har jag en undervisningsdag om den Helige Ande. Vi håller denna gång till i Horda församlingshem, börjar kl 10 och slutar kl 16. Det är fördelar med att komma bort från Värnamo för att få bättre samling. Koinonian anordnar fyra undervisningsdagar per år. De ligger för närvarande fast på advents-, faste-, pingst- och höstquatembern. Tyvärr råkar höstquatembern infalla samtidigt som Värnamo pastorat anordnar församlingsläger. Men så fick jag meddelande om att församlingslägret är inställt. Det angavs inget skäl. Det var förre komministern Magnus Lind som började med lägret för uppbyggelses skull och det har betytt en hel del för många.  Men nu är det andra tider och hur Församlingsrådet tänker i dessa avseenden har jag ingen aaaaning om. Men det borde jag ha. Nåja, vattnet finner alltid sin väg på något sätt.

Så går tankarna på ett hotellrum i Stockholm.


Inga kommentarer: