söndag, juli 29, 2007

Är du en medarbetare?

Vi hade en riktigt bra samling hemma hos Alf Heljemo i veckan. Vi samtalade om vad vi kommit att kalla RIA-Maria, den kurs för socialt utsatta personer som vi på initiativ från Lotta Enoksson och Mariakyrkans folk genomfört två gånger. Då hade någon sagt till deltagarna att livet i Guds rike aldrig tar slut! Deltagarna blev glada över att höra det och nu är frågan hur vi förverkligar detta. Då visade sig följande.

Man mot man
För det första behöver varje människa en handledare eller sponsor som kan utveckla en livslång gemenskap. Människor som tillsammans med andra levt i missbruk och slaveri på olika sätt behöver nya vänner, vänner som de kan lita på. Det räcker inte med gruppterapi av något slag, hon behöver personlig kärlek. Därför ska vi erbjuda dessa vänner just det de behöver, varaktig kärlek och vänskap. Men vi insåg snart att vi behöver göra det med en i taget.

Medarbetare betyder allt
För det andra insåg vi hur enormt viktiga ni är som medarbetare. Utan er stannar verksamheten.

Tyvärr finns det inte tillräckligt många för att vi ska kunna leva upp till våra höga ideal, än mindre utveckla våra verksamheter. Vi behöver många fler frivilliga, blivande medarbetare och medarbetare ibland oss. Skörden är mycken, men arbetarna få, säger Jesus och det stämmer än idag. Under den höst som nu ligger framför oss kommer vi att erbjuda en introduktionskurs och arbetsuppgifter till frivilliga.

Känner du några intresserade?

I nästa nummer av Kyrkstöten kommer alla våra frivilliga, nya människor och folk från gatan att inbjudas till en introduktionskurs Frivillighet som perspektiv. Vi vet att det finns många som vill hjälpa till, om än bara lite och på sina egna villkor. Men alla behövs! Martin Bankel ansvarar tillsammans med Kerstin B och mig för kursen

På vilket sätt medarbetar du i höst?
Vi har för närvarande ett 20-tal cellmedlemmar som medarbetare, de flesta celledare, men behöver många fler. Vår bestämda mening är att varje cellmedlem är en potential medarbetare. De 20 är dessutom ”kontrakterade” för två år och två år har gått nu. Resan till England blir för deltagarna uppmuntran och tack, fortbildning och/eller avslutning. Det är inte meningen att de ska bära för tungt. Vi behöver fylla på med fler personer.

Vi kommer också att ge en pilotkurs dör dem som vill tjäna inom diakonin och en för dem som vill tjäna inom missionen. Vi får med andra ord anledning att återkomma till detta.

Inga kommentarer: