lördag, juli 28, 2007

c-e-l-l

Den här veckan har vi utvärderat cellernas gemenskap och det har varit mycket lärorikt. Det är ingen hemlighet att det finns celler som kämpar med sina processer. Någon cell kanske till och med säger att vi inte längre är någon cell i ordets rätta bemärkelse. Det är gott så långt därför att det betyder att de har förstått hur det är tänkt att var. Därmed är mycket vunnet.

De flesta som är med i cellerna vet att vi sammanfattar helheten med orden c-e-l-l, det vill säga cellen i centrum, evangelisation, lärjungaskap och ledarträning. När vi i veckan samtalat om detta konstaterade vi bland annat följande.

Vi har definitivt satt cellen i centrum. (Vi hoppas verkligen att alla i din cell är medvetna om detta). De flesta är också införstådda med att lärjungaskapet sker igenom handledarskapet och att vi utövar lärjungaskapet gemensamt. Det år som nu ligger framför oss ska vi koncentrera våra krafter på evangelisation och ledarträning.

Evangelisation
Det är uppenbart för de flesta att cellernas liv bygger på att nya människor kommer till tro. Det går inte bara med att gammelkristna införlivas i cellen, hur välkomna de än är. De är oftast svårast att ”hantera” eftersom många av dem tycker sig redan vara kristna. (Kanske förstår de inte vad det innebär att vandra som lärjungar). Samtidigt är det så olyckligt att vi särskilt i vår tradition inte lärt oss att hjälpa människor till tro. Det finns många till och med i våra gudstjänster som längtar efter visshet om sin frälsning (det är bland annat därför de kommer till gudstjänsterna) och vill komma vidare i sin vandring. Men det finns få som kan hjälpa dem till denna visshet. Därför ska vi redan i höst bjuda in till en kurs i evangelisation. Vi återkommer om detta men kan redan nu säga att de som ska vara med i denna pionjärkurs kommer att handplockas, utifrån Som Fisken i Vattnet och därför är det viktigt att du eller de dina i din cell anmäler intresse att delta i denna kurs till er celledare. Den kommer att äga rum på torsdagskvällar, kanske med början i oktober.

Inga kommentarer: