onsdag, juni 08, 2011

Sandal har piggnat till

Klockan är 08.10 och jag håller på att plocka ihop mina saker. Kari och jag bilar strax till Stockholm, men först ville jag kolla bloggen. Tack för era hjälpsamma och uppmuntrande kommentarer. Sedan upptäckte jag till min glädje att Dag Sandahl piggnat till och skrivit en blogg om processen. Han är som vanligt vass med pennan så den tycker jag ni ska läsa. Han skriver bland annat det jag också frågat efter; när kommer journalisterna att gräva? Tyvärr är det nog inte bara en tidsfråga, utan också en fråga om kunskaper och insikter. Men låt oss be till Gud att det svänger så Svenska kyrkan utveckling åtminstone bromsas upp något. I bästa fall justeringar sin inriktning. Här gäller ju att rädda vad som räddas kan.


Värnamo Nyheter har jag inte tillgång till här hemma, men vi kör nog in till Församlingshemmet. Där finns den. Sedan blir det Södermalm och Stockholm. Det gick ju bra för fotbollslandslaget i går, men i kväll stundar det riktiga allvaret. Bajen spelar borta mot Sundsvall. Det känns redan i magen.

Vi hörs på fredag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ledsen men det blev oavgjort i Sundsvall. Hade hoppats på vinst (för Sundsvall, i det fallet står vi inte på samma sida) När det gäller överklagandet står jag med dig, och vi är nog ganska många som är med dig i bön!
Arne Selander

Anonym sa...

Frågan är om du kanske skulle få med Stockholms domkapitels krav vid antagning (se dagens Torsdagsdepression) i ditt resonemang. Något i stil med "Eftersom villigheten att viga enkönade par enligt vissa domkapitel (se Kyrkans Tidning nr X år 2011), i strid mot kyrkomötets beslut 2009, är ett krav för att antagas som präst, kan det också förmodas att friheten att avstå från vigslar i enskilda fall också kan försvinna. Eftersom Svenska kyrkan redan börjat inskränka samvetsfriheten kring äktenskapssyn och vigselpraxis vill jag förebygga eventuella framtida konflikter genom att redan nu be kammarkollegiet att återkalla min behörighet som vigselförrättare." Något i den stilen