måndag, augusti 23, 2010

Ondskans strategi

Om Svenska kyrkan är på väg åt fel håll gäller det att protestera och att ändra inriktning. Tyvärr är det alldeles för tyst och alldeles för få som pekar i en annan riktning. Men de finns och de blir allt viktigare för varje dag som går. I SPT nr 15,16 och 17 har en känd norsk debattör gjort en genomlysning av ideologin och strategin bakom dem som drivit igenom urholkningen och omdefinieringen av den kyrkliga synen på äktenskapet. Av artikeln framgår att omdaningen ännu inte nått sitt mål även om den kommit en bra bit på väg. Rörelsen tog sin början i slutet av 1980-talet och rörelsen har samarbetat med filosofer, politiker och media. En viktig strategi var att få folk i allmänhet att tycka synd om de homosexuella, att koppla homosexualitet till människor med stort förtroende, som Sokrates, Abraham Lincoln och andra. Människor som betytt mycket positivt. Samtidigt kopplade man samman allt motstånd med människor som Hitler. Vidare fick allmänheten lära sig att homosexualitet är medfött och budskapet upprepades tills allmänheten tröttnade och gav efter. Med hjälp av politiker och medier lanserades ett nytt språkbruk som gjorde allt motstånd till diskriminering trots att det inte alls behöver vara diskriminerande att ha en annan åsikt. Så kunde man få lagändringar till stånd vilket i sin tur gjorde att motståndarna kunde svartmålas än mer. Resultatet har medfört en ny diskriminering nämligen mot barn som inte längre har rätt till en mor och far och ännu en ny diskriminering, nämligen av dem som håller fast vid den gamla synen. Denna strategi går att belägga vetenskapligt.

Planeringen för den fortsatta strategin ligger också klar. Äktenskapet betraktas som en patriarkalisk institution som håller fast människan i gamla mönster, mönster som förtycker oss människor, särskilt kvinnor. Därför måste äktenskapet helt och hållet bort. För att nå det målet bedrivs så kallad könsforskning. Den utgår från att människor är sociala konstruktioner, också hennes kön. Du blir sådan du vill uppfatta dig själv, säger man. Här finns visserligen en motsägelse eller en förskjutning i strategin, men den blundar man för. Förskjutningen är att tidigare räknades homosexualitet som medfödd, men nu är den en social konstruktion, således inte medfödd. Strategin är att om man kan urholka teorin om kön kommer det också att på sikt helt upphäva äktenskapet. Inom Queer-forskningen sägs att om vi inte är fria att välja sexpartners oberoende av kön är vi inte människor helt och fullt! Så kunde man driva igenom ett könsneutralt ”äktenskap”. Och eftersom den gamla definitionen nu är upphävd så behövs inget äktenskap fortsättningsvis. Detta är nästa mål. Relationer ska fortsättningsvis kunna se ut precis hursomhelst. Jag har skrivit om detta sluttande plan tidigare på denna blogg.

Den engelske politikern Edmund Burke har sagt: ”Allt som behövs för att ondskan ska lyckas är att goda människor ingenting gör.”

Vi kan beklaga att rörelsen lyckats manipulera politiker, forskare och massmedia, men varför är kyrkan så tyst? Var är den profetiska rösten? Har någon hört den? Då vill jag gärna veta det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Den profetiska rösten? Den representerades väl av prästen Yngve Kalins protestlista och de biskopar som skrev en kritisk debattartikel? Kanske det finns någon slags trötthet över att det världsliga regementet (politikerna i kyrkomötet) bestämmer över det andliga regementet (kyrkan).