måndag, december 24, 2012

God Jul önskar Håkan


Kära vänner,

Så har det då äntligen blivit julafton och vi förbereder oss inför julens ofattbart stora händelse, Guds Sons födelse. Jag gläder mig åt att få möta Honom i ett antal gudstjänster. Nu vill jag bara önska dig detsamma – en god och välsignad jul och ett möte med Honom som kommer till oss.

Vi kan mötas i våra förböner. Den natt som ligger framför oss tänker jag särskilt på våra bröder och systrar i Syrien, Nigeria och andra av ondskan drabbade platser. Må ett ljus skina klart över dem som sitter i dödskuggans dal.

Jag tänker också på arbetet inom Hela Människan. Jag ber för de Glömda barnen och deras jul och ber Gud välsigna alla alternativa julfiranden som strax börjar. I Värnamo har det alternativa julfirandet samlat nästan 200 personer i år.

Självklart önskar jag också att Gud ska födas i vår Svenska kyrka. Och även om jag är mer pessimistisk sedan jag involverades i kyrkopolitiken så vet jag att för Gud är ingenting omöjligt. Det vittnar den här natten om då Gud kom till oss, inte ”som” ett barn, utan som ett verkligt barn.

Han ställde sig på förlorarnas sida, på vår sida, och den kamp som påbörjades den natt Han föddes den fortgår. Och alla vi som deltar i den kampen får hämta ny inspiration och kraft denna natt få vi firar Hans ankomst.

 

Jag fick just några kort från vännerna i Bathore, Albanien och jag bifogar två av dessa.

 

God Jul, önskar Håkan

1 kommentar:

Anonym sa...

En välsignad Kristi födelses fest önskas du! Med en hälsning från Stockholm strax innan julfirande för ensamma efter julbönen. I dag hör vi att Maria själv lindade sin son! Ingen annan fanns på plats att göra det. I ensamhet föddes Guds son och i denna enkla miljö för att all ensamhet skall vara bebodd! / Magnus Olsson