tisdag, februari 17, 2009

Nya församlingar?

Vad roligt att få en respons på bloggen. Det var länge sedan jag skrev något riktigt initierat och intressant. Jag är nog för feg eller är jag vis? Det finns mycket jag skulle kunna berätta känner jag som jag inte kan eller vill. Men här kommer några rader om att bilda nya församlingar, - apropå kommentaren på förra bloggen. Jag lutar mer och mer mot att vi ska göra det. Det finns två skäl till det. Det första skälet är att Svenska kyrkan knappast längre kan räknas som en kristen kyrka. Det andra skälet är att det är dags att omdefiniera begereppet församling. Församlingen är inte i första hand en juridisk term, utan en biblisk. Begreppet är en term på den kristna gemenskapen. Om dessa människor sedan går hit eller dit på söndagförmiddag är en helt anna fråga. Vi är nu i desperat behov av vad våra Bekännelseskrifter kallar de heligas samfund.

Men var lugn. De håller just nu på att växa fram.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sista raden låter onekligen spännande och hoppingivande.

När kommer vi att få se tecken på detta?

Anonym sa...

det finns flera bottnar i det här. om vi ska starta nya församlingar så är det "välkommen efter". då våra frikyrkor gjort så i 150 år.

och om vi omdefinierar begreppet församling så gör det ju inget om Svenska kyrkan fortsätter vara en icke-kristen kyrka, därför då är det ju "min" församling som är den rätta.

spännande