söndag, augusti 07, 2022

 Klockan är sju på morgonen. Solen lyser och allt är stilla. I går kväll gick jag ut en sväng. Då var Sveavägen fylld av festande människor. Trafikljusen var släckta och folkskarorna rörde sig fritt på gatan medan de mest fantastiska bilar sakta smög fram. Stora vrålåk från 1950-talet blandades med mer kända märken. Sta´n förvandlades för en stund till en enda stor marknadsplats. Musiken dånade ur bilarnas högtalare och det var inte svårt att se glädjen.

Nu är det tyst och jag börjar dagen med att söka Gud. Eftersom jag glömt min bibel i bilen som står parkerad några kvarter bort plockar jag fram datorn och söker upp bibeltexterna på dator. Där hittar jag en sida med flera olika översättningar och jag kan till och med klicka så jag får texterna jag sökt upplästa. I stället för att läsa lyssnar jag. Här finns 1917 och Folkbibeln, men också Nu-bibeln och Svenska kärnbibeln. Jag läser dagens texter och jämför. Kärnbibeln har gott om kommentarer och flera av dem berikar mig. Om du själv vill se på sidan hittar du den genom att klicka här. Den är värd ett besök och för den som vill studera är den ett fynd. Jag sparar den.

Sedan går jag ut på You Tube för att sätta på lite lovsång. Då hittar jag ett fantastiskt spår. Det är en lovsångskväll från Filadelfiakyrkan som börjar med en recitation för att sedan gå över till en ljuvlig lovsång. Vill du lyssna kan du klicka här.



Innan jag skriver de här raderna går jag ut på balkongen. Solen skiner och jag ser ut över hustaken bort mot Observatorielunden. Bra början på 8 söndagen efter Trefaldighet. Jesus talar i veckans evangelium om att inte bara höra utan också göra. Det är en text som passar bra när jag senare i eftermiddag ska ta mig till Gotlandsgatan för att celebrera mässan. Jag ser redan fram emot den.

Inga kommentarer: