tisdag, juli 26, 2016

Bibelläger i Albanien

Hemkommen från Skåne hittar en rapport från Bibellägret i Albanien som Värnamo pastorat fick vara med att starta upp för ett antal år sedan. Vi började i diktatorn Hoxha´s trädgård i Pogradec, men sedan har lägret vuxit för varje år, ett konferenscenter byggts och alltfler börjar nu döpas. I år var Klas Lindberg med team på plats. Här kommer rapporten skriven av Elona:


Kära bröder och systrar i Kristus,

Vi vill dela med dig en kort information om vårt bibel läger för detta år, arrangerat i Pogradec 14-17 juli. Temat för detta läger var "Du är inte ensam" och programmet fokuserade på det faktum att Gud alltid är med oss, i goda och dåliga tider. Han kommer alltid att finnas där för oss.


Det nybyggda konferenscentret i Pogradec. På bilden ser du lägerdeltagare 2016.

Vi var 115 deltagare, inklusive personal och ledare. 10 bröder och systrar kom från Sverige: Klas & Kerstin Lindberg, Mike, Emma, ​​Mika, Mijamin Boije, Minna Serholt, Christel Espenkrona, Linda Johansson, Conny Svensson.

De två viktigaste bibelstudier hölls av Klas Lindberg och Mike Boije för vuxna och Emma Boije för barn. Deltagarna delades in i 4 små grupper: barn, tonåringar, ungdomar och vuxna. Vi hade tre nya gäster i år, allt från Moravian Church i Stockholm, som var en verklig välsignelse till lägret och som hjälpte under hela tiden med alla grupper. Som en del av det program som vi hade morgon- och aftonbön, bibelstudier och undervisning, workshops, fria aktiviteter och lekar, gratis dyrkan, bönemöten, service. Mike och Emma tog en bön tält till lägret, som var "mötet hörn med Gud", där man kunde gå och tala med Gud, har en vila i hans närvaro eller be ensam / i grupp.

Conny kom ett kors till varje albanska ledare, som en del av sin kärlek och engagemang delade alla dessa år med oss.

Den goda nyheten är att under gudstjänst ledd av Klas, som också var vår adjö till nästa år för alla tre av våra deltagare döptes: Marjana från Bathore, Edmir från Burrel och Renald från Pogradec. Detta var en fantastisk upplevelse och vi var alla välsignade med dessa tre personer.


Ett stort och varmt tack till Conny, Klas, Kerstin, Mike, Emma, ​​Mijamin, Mika, Minna, Christel och Linda, som var med oss ​​under lägret, som en del av en stor familj i Kristus.

På uppdrag av alla våra ledare och personal, vi önskar dig en trevlig sommar och må Gud välsigna dig med den Helige Ande.


I kärlek och fred av Kristus,
Elona

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar